Lastenhoitokeskus tarjoaa lapsille joogaa ja hierontaa

Sao Paulossa, Brasiliassa, on lasten päivähoitokeskus, jossa päiväohjelmaan kuuluu jooga, meditaatio, hieronta ja tunneperäinen kosketus.


Mateuksen tarina

Pieni Mateus-poika on yksi päivähoitokeskuksessa kävijöistä. Hän oli äitinsä hylkäämä vauva, kun naapurimies Joel otti hänet huostaansa.

"Joskus käyn kaupungin keskustassa, enkä halua jättää Mateusta isoäitinsä luokse hoitoon. Otan silloin hänet mukaani ja kävelemme yhdessä kaupungin läpi. En uskalla jättää Mateusta muiden ihmisten hoiviin." Kertoo Joel.

On yksi paikka minne Joel vie Mateuksen mielellään. Sao Paulon slummialueella on lastenhoitokeskus, joka tarjoaa lapsille henkisen ympäristön.

Hyvinvointiin kasvatusta

Juscelina, keskuksen johtaja kertoo heidän ohjausmetodeistaan:

"Haluamme tarjota lapsille myönteisen kokemuksen olemassaolostaan. Teemme heidän olonsa rakastetuiksi ja annamme heidän näyttää tunteensa avoimesti. Me kuuntelemme lapsia, annamme heille huomiota ja pidämme hyvänä. Lasten lähtökohdilla ei ole väliä, kohtelemme kaikkia tasavertaisesti. Uskomme, että 80% ihmisen älyllisestä kehityksestä tapahtuu lapsuusiässä. Sen takia haluamme tarjota tämän mahdollisuuden, varsinkin näille lapsille.

Käytämme harjoitteina joogaa ja meditaatiota, ja opetamme lapset ilmentämään itseään. Ohjelmamme tavoitteet ovat tasapainon saavuttaminen, rajojen asettaminen, koulutus, sekä arvojen sisäistäminen. Sisällytämme ohjelmaamme kaikki oppimis-menetelmät; kognitiivisen, älyllisen, fyysisen ja luovan."

Lapset kertovat mistä pitävät

"Teen erityisiä pikku juttuja"

"Pieni kukka -asento"

"Kobra-asento"

"Rakkauden ympyrä"

Lopuksi Joel sanoo:

"Vain Luoja tietää mitä poikaani odottaa tulevaisuudessa. Mutta minä tulen hoitaman häntä niin kauan kuin elän."

Katso ihastuttava ja ajatuksia herättävä video Ellan Facebook-sivulta. 

 

 

 

 

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?