Minne mentäis? Mitä tehtäis?

Uuteen kaveriin tutustuminen on jännittävää, ja tapaaminen voi luonnistua parhaiten kodin ulkopuolella. Leikkipuistot ja kirjastot tarjoavat maksuttoman ja turvallisen ympäristön, jossa sekä lapset että vanhemmat voivat viihtyä. 

 


Leikkipuistot

Leikkipuistoja löytyy kaupunkien eri alueilla, ja ne pidetään siisteinä ympäri vuoden. Leikkipuistojen lelut ovat käytettävissä aamusta puoleenpäivään, paitsi kesäisin ohjattua toimintaa ei ole. Ottakaa kesällä omat hiekkalelut mukaan, sekä riittävästi juotavaa ja eväitä, niin tutustuminen ja leikki saavat jatkua pidempäänkin.

Kirjastot

Kirjastot ovat avoinna läpi vuoden. Monessa niistä on lukemisen ja kirjojen lainaamisen lisäksi mahdollista pelata pelejä, sekä osallistua viikottaisiin tapahtumiin. Turun pääkirjastossa on lapsille tilava leikkinurkkaus, sekä ihastuttavia nukkekoteja ja miniatyyriasetelmia ihmeteltäviksi. Siellä voi myös käydä katsomassa lasten elokuvia kerran viikossa. Ohjelmisto löytyy netistä haulla mukulakino.

Kirjastoissa on mahdollisuus osallistua myös lasten lukukampanjaan "Kirja Galaksi". Siinä kolmen kirjan lukemisesta tai kuuntelemisesta saa tähden, joka kiinnitetään kirjaston "galaksiin". Mahdollisuus palkintoon motivoi. Nuorten puolella on oma "Stoori" -yhteisö ja blogi (http://stoori.blogspot.fi/), ja meneillään on Instagram kesäkilpailu  (# stoorilukee). Pääkirjasto tarjoaa aukioloaikanaan nuorten osastolla kuvia värittämistä varten, vaikkakin kaikenikäiset ovat tervetulleita harrastamaan mindfulness-väritystä. Heinäkuussa alkaa uusi lukutapahtuma nuorille pääkirjaston pihalla, jonne kokoonnutaan piknik-hengessä. Viltti ja eväät mukaan!

Oletteko jo tutustuneet oman alueenne kirjaston palveluihin?

Turun kaupungin "Kivakesä" -esitteessä on tiedot Turun seudulla järjestettävistä tapahtumista ja harrastuksista 6-15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Esitteestä löytyy mm. Seikkailupuiston ja Kuralan Kylämäen tapahtumat, Turun Linna, Luostarinmäen Käsityöläismuseo ja paljon muuta! Kivakesä esitteitä saa mm.kirjastoista.

Lähde: Terhi Hannula, informaatikko, Turun pääkirjasto

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?