Lapsi mukaan töihin- päivä

Päivän teeman mukaisesti viidesluokkalainen poika tutustui työelämään tänään 18.11.2016


YK:n lapsen oikeuksien viikon perjantaina. 18.11.2016 ensimmäistä kertaa Suomessa julistetaan valtakunnallinen

”LAPSI MUKAAN TÖIHIN -PÄIVÄ”. Päivän tarkoituksena on tutustuttaa lapset ja nuoret heille tärkeitten aikuisten työhön ja työpaikkoihin. Päivän uskotaan lisäävän koulutuksen arvoa sekä tulevaisuuden suunnittelua. Koulua pyritään myös entistä enemmän linkittämään ympäröivään yhteiskuntaan. Lapsen käynti voi olla lyhyt muutaman tunnin vierailu tai koko työpäivän mittainen. Lapsen on lähinnä tarkoitus seurata vanhempansa työtä. Lapsen ei ole tarkoitus tehdä varsinaista työtä, mutta monissa kouluissa lapset tekevät käynnistään lyhyen raportin jonka esittävät luokalle. Moni lapsi ei todellisuudessa tiedä vanhempansa työstä paljoakaan. Päivän aikana myös työnantajat saavat paremman kuvan työntekijöittensä perhetilanteesta. Tämä on hieno uusi mahdollisuus ja moni koululainen on käyttänytkin perjantain vanhemman työpaikkaan tutustumalla. Maailmalla teemapäivästä on tullut jo hyvin suosittu.

#LMTpäivä #lapsimukaantöihinpäivä

www.lapsimukaantoihin.fi

 

Isi on lakimies. Isi sanoi että töissä selvitetään niin sanottuja riitoja tai tehdään sopimuksia jotta ei tule riitoja. Toimisto oli vanhan pankin yläkerrassa. Toimistossa oli tosi monta huonetta jossa oli tietokone, vesipullo, tuoli, pöytä ja kaikkea muuta. Kun tultiin toimistolle autolla isi soitti ensimmäisen puhelun. Sitten isi puhu jotain muiden työntekijöiden kanssa.

Äiti on Ellassa töissä. Äiti näytti Ella huoneen joka oli todella erikoinen, joka puolella turkoosia! Poustik lappuja ja kirjoja oli myös joka puolella. Join teetä ennen lähtöä (teelajeja oli monta) otin yhden teepussin mutta otin toisen koska se oli liian laimeata.

Äitini toinen työpaikka on optikkoliike jossa kävin äsken. Siellä koitin miltä tuntuu olla näöntarkastuksessa. Kun olin valmis, menimme syömään Turun vanhimpaan kauppahalliin jossa syötiin. Olen nyt menossa kirjastoon jonka jälkeen lähden kotiin bussilla.

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?