Lapset uskaltavat haaveilla

Onko lapsesi joskus unohtunut lattialle istumaan kenkä puoliksi jalassa? Onko hän jäänyt ruokaillessa tuijottamaan vastakkaista seinää lusikka suun edessä? 

 


Unelmointi on monimutkainen ja erittäin tuottoisa hermostollinen prosessi

Unen tavoin, myös unelmointi suo lapsille ja aikuisille mahdollisuuden levätä kiireellisen arjen keskellä. Haaveilun merkitystä on aliarvioitu ja se on jopa yhdistetty keskittymisvaikeuksiin, aina ADD diagnosointiin  asti. Tutkimuksissa on kuitenkin todettu haaveilun vaikuttavan myönteisesti lasten tunneperäiseen kehittymiseen, sekä oppimiseen ja luovuuteen. Haaveilun avulla pääsee kosketukseen todellisten omien ajatustensa kanssa, ja se on myös liitetty älykkään lapsen ominaisuuksiin.

Ohjaa lapsi television äärestä omaan sisäiseen elokuvamaailmaansa

Vaikka television katselu, pelien pelaaminen ja muut elektroniset aktiviteetit tuntuvat rentouttavilta, ne estävät mielen vapaata vaeltamista omissa aidoissa ajatuksissa ja muistoissa, jotka ovat perusta myönteiselle ja luovalle elämälle. Olisi hyvä huomioida miten paljon aikaa lapsi viettää elektronisten laitteiden seurassa ja ohjastaa hänet käyttämään osan siitä ajasta haaveilemiseen. Haaveilemiselle voi löytää tilan ulkoa tai sisällä, metsässä kävellen tai nojatuolilla lojuen, kunhan ajatukset saavat vaeltaa vapaasti.

Elämän tapahtumien käsitteleminen

Opeta lapsellesi olemista. Siihen ei tarvitse liittää mitään hetkessä olemisen filosofioita, eikä vaatimuksia tai ehtoja. Mieli saa olla vapaa loikkaamaan ajatuksista toisiin, tai olla loikkaamatta. Koska lapsilla ei vielä ole paljoa kokemusta elämästä, heille on tärkeää saada prosessoida monimutkaisia ja tunteellisia tapahtumia mielessään. Ja haaveilla mielikuvituksensa täydestä.

Suomalaisten 6-vuotiaiden lasten haaveita     

- Haaveilen, että olisin oikea prinsessa.

- Haaveilen, että trampoliini olisi täynnä ilmapalloja.

- Haaveilen, että osaisin lentää.

- Haaveilen, että näkisin tähdenlennon.

- Haaveilen, että olisin hyvä kiipeilemään.

Haaveileeko lapsesi kaverista?

Jos lapsesi haaveilee, että hänellä olisi kaveri, se voi hyvinkin toteutua Ella- mobiilisovelluksen kautta. Voit ladata sovelluksen puhelimellesi iOS- tai Android-versioina, ja rekisteröityä kaverin hakijaksi. Sovellus näyttää sinulle lähimpinä asuvat perheet, joista voi hyvinkin löytyä samanikäinen ja -henkinen kaveri lapsellesi.

Lähde:

Huffington Post, UK

www.theatlantic.com 

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?