Isovanhemmat tuovat lapsen elämään turvallisuutta

Mummit ja vaarit voivat myös ladata Ellan käyttöönsä.

Isovanhemmat ja lapsenlapset ovat toisilleen merkittävä suhde.


Isovanhemmuus muuttuu

Monet perheet ovat muutettuaan jääneet kaipaamaan isovanhemman osallistumista lasten elämään. Biologiset isovanhemmat voivat myös jo olla kuolleet, tai heidän kanssaan on mahdotonta pitää yhteyttä muista syistä.

Uusien avioliittojen kautta perheeseen tulee muita jäseniä, ja isovanhemmalla voikin olla uusio-lapsenlapsia, joita helliä. Myös lapset saavat uusien liittojen kautta uusio-isovanhempia, jotka eivät olekaan biologista sukua. Isovanhempia voi siis olla paljon.

Isovanhemman monet tehtävät

Isovanhemmat ja lapsenlapset ovat toisilleen merkittävä suhde, jossa kumpikin voi kasvaa ja kehityä. He oppivat toisiltaan myös uusia asioita eri ikäpolvista ja aikakausista.

Isovanhemmat tuovat lapsen elämään turvallisuutta. He toimivat myös hoitajina, kuljettajina, leikkikavereina, tarinoiden kertojina, sekä ohjaajina erilaisissa elämän tilanteissa. Isovanhempien yhteiskunnallinen merkitys on valtava.

Isovanhemman ikävä

Lasten muuttaessa perheineen kauas, isovanhempi voi kokea suurta surua ja riittämättömyyttä. Isovanhemmilla on tarve ja halu olla täysillä mukana lastenlastensa elämässä, ja päästä hellimään heitä mummimaisin tavoin. Vaikka hyvät kommunikaatiovälineet olisivatkin käytössä, elektroninen tapaaminen ei korvaa pienen ihmisen läsnäoloa. Myös lapsenlapset kokevat isovanhempien paikallaolon tärkeäksi.

Kummi-mummiksi? Sijais-papaksi?

Niin kutsutulla sosiaalisella isovanhemmuudella tarkoitetaan ikäihmisten osallistumista sellaisten lasten elämään, joilla ei ole omia isovanhempia. Moni lapsi, ja heidän vanhempansa toivoisivat saavansa sijais-isovanhemman elämäänsä monestakin syystä. Isovanhemmuudesta paitsi jäävä ihminen taas saisi uutta sisältöä ja iloa elämäänsä, kun hän pääsisi osalliseksi nuoren perheen elämään. Hyöty olisi monitahoinen, kun nämä kohtaisivat.

Ellan kautta sijais-isovanhemmaksi

Ellalla on visio yhdistää yksinäiset ikäihmiset ja ilman isovanhempia olevat perheet. Mummit ja vaarit voivat myös ladata Ellan käyttöönsä (iOS tai Android -versiot), ja laatia oma profiilinsa sinne. Jo profiilissa voi mainita toiveestaan saada toimia sijais-isovanhempana. Näin heidät löytää helposti muiden Ellan käyttäjien joukosta.

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?