Kaveruus on kultaa, ystävyys timanttia

Lapselle kaveri Ellan kautta

Lähes jokainen meistä tarvitsee elämäänsä ystäviä ja kavereita.


Olemme sosiaalisia olentoja, joille selviytyminen riippuu edelleenkin laumaan kuulumisesta. Laumaan hyväksytyksi tuleminen merkitsi ennen muinoin fyysistä selviytymistä elämässä. Nykyään on enemmänkin kyse henkisestä hyvinvoinnista. 

Erilaiset kaverisuhteet

Kaveri voi olla kuka tahansa, jonka kanssa haluaa viettää aikaa jollain tapaa. Tarhakaveri, koulukaveri, työkaveri ja harrastuskaveri jakavat samoja aktiviteetteja tai kiinnostuksen aiheita. Kavereiden ei aina tarvitse olla samassa elämäntilanteessa, samaa sukupuolta tai saman ikäisiä, vaan yhdistävä tekijä voi olla ihan muuta. Erilaiset kaverisuhteet rikastuttavat elämää ja opettavat avarakatseisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Terve kaverisuhde

Hyvä kaverisuhde perustuu toisen kunnioittamiseen. Kummankin pitäisi olla sekä antavana että saavana osapuolena, ja voida hyvin toisen seurassa. Jos suhteessa on kiusaamista tai jatkuvaa mollaamista, silloin se on parempi lopettaa. Terve kaverisuhde on kultaakin kalliimpi.

Arvosta itseäsi kaverina ja ystävänä

Aikaisempi kiusatuksi tuleminen tai ujous voivat haitata kavereiden saantia. Huonot kokemukset polkevat uskon ja luottamuksen toiseen ihmiseen. Opettele silloin olemaan ensin itsesi paras ystävä! Mieti omaa arvoasi, tärkeyttäsi tässä elämässä ja sitä, miten kiinnostava voit olla ihan omana itsenäsi. Tee vaikka aarrekartta, johon keräät kuvia ja sanoja kuvaamaan hyviä puoliasi, tai sitä minkälaiseksi haluat kehittyä. 

Ystävyys on vastavuoroisuutta

Tutusta tulee kaveri, ja kaveruus kasvaa ystävyydeksi. Ystävyys perustuu luottamukseen, sekä keskinäiseen ymmärrykseen ja myötätuntoon. Ystävät hyväksyvät toisensa sellaisina kuin ovat, tuomitsematta ja hylkäämättä. Ystävyydessä on tilaa kasvaa paremmaksi versioksi itsestään ja hioutua timantiksi.

Ystävyys säilyy, vaikka yhteydenpitoa ei olisi välillä vuosiin, ja yhteinen taival jatkuu siitä mihin se viimeksi jäi. Avoin rehellisyys luo pohjan erityislaatuiselle tunnesiteelle, jossa ei tarvita selityksiä. Ystävä auttaa ilman odotuksia vastapalveluksesta tai palkitsemisesta. Paras ystävä on kuin se toinen puolikas meistä, joka täydentää olemassaoloamme. Siksi ystävyyttä ei voi pakottaa, vaan se joko syntyy tai ei.

Lapselle kaveri Ellan kautta

Lapsilla olisi suotavaa olla samanikäinen kaveri, jolloin he voivat yhdessä leikkiessään tukea toistensa kehitystä ja kasvua. Pienenkin lapsen hyvä kaveruussuhde perustuu vastavuoroisuuteen ja toisen huomioonottamiseen. Ella mobiilisovellus tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden löytää lapselle kaveri. Lue sovelluksen käytöstä sivulla ella.fi ja lataa tästä puhelimeesi sovelluksen iOS- tai Android versio. 

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?