Ihanan kesän pitkä yksinäisyys‏

Jos tiedät, että lapsesi on yksin ja yksinäinen, rekisteröidy Ellaan kaverinhakijaksi.

Kun koulut loppuvat ja koittaa pitkä kesäloma, lapsen ja nuoren elämä voi muuttua yksinäiseksi. Koulun antama tukiverkosto häviää kokonaan kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi, ja kaveritkin saattavat olla tavoittamattomissa kesämökillä tai matkoilla. 


Opettajan tuoma turva

Kouluelämä antaa lapselle päivärytmin, selkeät tehtävät ja päivittäisen lämpimän aterian. Lisäksi koulun aikuiset; opettajat, terveydenhoitaja tai kuraattori luovat turvaverkon lapsen jokapäiväiseen elämään. Joskus nämä aikuiset ovat ainoat, joiden kanssa lapsi voi keskustella elämän erilaisista asioista. 

Vanhempien läsnäolo

Perheessä vanhempien tehtävä on aina tukea lapsiaan kasvussa, ja ohjata heitä turvalliseen ja mielekkääseen elämään. Kesä on kuitenkin työssäkäyville vanhemmille haastellista aikaa, jos heillä ei ole mahdollisuutta olla kotona lapsen tukena. Jotkut vanhemmat, kun heitä on kaksi, ratkaisevat tilanteen ottamalla lomansa peräkkäin. Yksinhuoltajalle haaste voi olla suurempi. Ellan kautta voi myös etsiä perheitä joiden kanssa voi sopia lastenhoidon vuorottelusta.

Nimenomaan loman aikana huomaa lasten eriarvoistumisen. Kaikilla perheillä ei ole mahdollisuutta kustantaa lapsiaan leireille, vaikka seurakuntien ja järjestöjen leirejä olisikin tarjolla. Kaikki lapset eivät edes halua mennä leirille. Kaikilla perheillä ei myöskään ole isovanhempia tai muita sukulaisia, jotka voisivat tulla lapsen seuraksi päivisin. 

Muut aikuiset

Useimmilla meillä on naapureita, perhetuttuja ja ystäviä, joista joku saattaa olla vapaana päivisin. Olisiko mahdollista pyytää naapurin kotiäidiltä, tai lähitalon iäkkäämmältä henkilöltä, että he viettäisivät silloin tällöin hetken yksinäisen lapsen kanssa? Lapsen voisi pyytää mukaan kauppareissulle tai koiraa ulkoiluttamaan. Voisiko tutun kanssa sopia yhteisestä ruokailuhetkestä lapsen kanssa, taikka viikottaisesta pyöräretkestä jäätelökioskille? Voisiko lapsi leikkiä naapuritalon leikkipaikalla, jos oman talon piha on autio? Voisimmeko me aikuiset välittää myös naapuritalon lapsen hyvinvoinnista?

Ellan antama mahdollisuus

Ella-kaverisovelluksen tarkoitus on tuoda yhteen lapsia, joilla ei erilaisista syistä ole kaveria. Kesällä moni lapsi on olosuhteiden pakosta yksin, ja vanhempien huoli saattaa olla suuri. 

Jos tiedät, että lapsesi on yksin ja yksinäinen, rekisteröidy Ellaan kaverinhakijaksi. Kerro Ellasta myös tuttavillesi. Mitä enemmän Ellalla on käyttäjiä, sitä suurempi mahdollisuus on löytää lapselle kaveri jopa kodin läheltä. Ja miksei hakisi yksinäiselle Muumimaa vierailijalle ikätoveria jakamaan seikkailun riemua? Yhteinen päivän seikkailu voi parhaimmillaan venyä ikuiseksi ystävyydeksi.

Kuvagalleria

Ellasta voi etsiä kaverin vaikka Muumimaailman vierailua varten.
Kesällä voi yksinäisyys yllättää lapsen.
Joka viides lapsi kokee yksinäisyyttä.

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?