Haaveena harrastus?

Harrastus paitsi yhdistää samanhenkisiä lapsia myös kehittää lasta monella tavalla. Harrastuksen parissa lapsi voi ilmaista luovuuttaan ja löytää omat vahvuutensa – hauskanpitoa ja yhdessäoloa unohtamatta. Keräsimme viisi harrastusvinkkiä. Mikä niistä olisi sinun lapsesi mieleen?


1. Kiehtova keräilyn maailma

Käsi ylös, jos olet joskus keräillyt jotain! Useimmat meistä ovat ainakin kokeilleet keräilyä joskus elämässään. Keräily on näppärä ja edullinen harrastus, jonka myötä lapsi voi harjoittaa esimerkiksi kärsivällisyyttään ja oppia pitämään huolta tärkeistä tavaroistaan. Edullisuus toki edellyttää, että kyse ei ole antiikista, vaan esimerkiksi tarroista, kivistä tai korteista. Vain mielikuvitus on keräilyssä rajana!

2. Tieteen tiet tutuiksi

Tiede tempaisee mukaansa niin pienen kuin isommankin lapsen (ja aikuisen). Tutustuta lapsi arkeologian, astrologian tai biologian saloihin tutkimalla hänen kanssaan luontoa, taivaankappaleita, säätä tai vaikkapa pieniä ötököitä.

Kirjaston hyllyt notkuvat lapsille suunnattuja tiedeopuksia, ja monet yliopistot ympäri maata järjestävät luentoja nimenomaan pienille tutkijanaluille.

3. Leikkimielistä ja lempeää liikuntaa

Lapsi voi kehittää motorisia taitojaan hauskasti liikuntaharrastuksen kautta. Liikuntalajia miettiessä on tärkeää muistaa, että jokainen lapsi on yksilöllinen liikkuja. Se, mistä joku nauttii, voi maistua toisesta pahalta pakkopullalta.

Pitäisikö sinun lapsesi yksilölajista vai joukkuelajista? Nauttiiko hän vauhdin hurmasta vai verkkaisuudesta? Valitkaa lapsen kanssa yhdessä juuri hänelle mieluinen liikkumisen muoto.

4. Taide tekee tenavan tyytyväiseksi

Useimmat lapset nauttivat itsensä ilmaisemista kuvataiteen keinoin. Olipa instrumenttina sitten sormiväri, savi, muovailuvaha tai värikynä, omanlaisensa taiteen tekeminen kehittää lapsen mielikuvitusta ja motorisia kykyjä kuin varkain. Myös keskittymiskyky voi parantua, kun lapsi uppoutuu värittämään tai muovailemaan.

Itse asiassa värityskirjat ovat niin mukavia, että aikuisetkin ovat palanneet niiden pariin mindfulnessia metsästäen!

5. Esittävän taiteen estradit odottavat

Majaileeko kotonasi pieni ballerina, stand up -koomikko tai muusikko? Esittävän taiteen muodot, kuten teatteri, tanssi, laulu ja soitto, ovat hauskoja harrastuksia, joiden hyödyt kantavat pitkälle elämään. Lapsi voi esimerkiksi saada apua ujouteensa teatterikerhon myötä.

Kuten muidenkin harrastusten kohdalla, on tärkeää, että et painosta lastasi harrastamaan väkisin. Anna hänen pitää hauskaa ja edetä omaan tahtiinsa. Pakotettu esiintyminen ei ole kivaa kenellekään.

Lähde:

care.com

 

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?