Ellan käyttöohje ja vastauksia käyttäjien kysymyksiin

Ella on ilmainen mobiilisovellus lasten vanhemmille. Kaverinhakutoiminto listaa kaveriehdokkaita läheltä puhelintanne ja voitte tehdä kaverihakuja missä vain liikuttekin: kotona, puistossa, mummolassa tai matkoilla! Kun löydätte perheen, johon haluaisitte olla yhteydessä, painakaa kaveripyyntö­ painiketta. Kun vastapuoli hyväksyy pyyntönne, voitte viestiä keskenänne! Ehkä sovitte yhteisestä ulkoilusta tai teatteriretkestä? 


1. Miten saan Ella sovelluksen käyttööni?

Voitte ottaa Ellan käyttöön noin viidessä minuutissa seuraavin vaihein:

1 Lataus (latauslinkit ella.fi)
2 Kirjautuminen
3 Profiilin luominen
4 Kaveriehdokaslistan selaaminen*
5 Kaveripyynnön lähettäminen
6 Viestittely ja tutustuminen kun pyyntö hyväksytty

*Muistathan, että toimiakseen Ellan täytyy saada lupa käyttää sijaintitietoja ja paikantimen täytyy olla päällä.

Ellan käyttöopasvideot löydät tästä linkistä!

Voit etsiä Ellasta perheitä, jotka ovat kiinnostuneet samoista asioista teidän perheenne kanssa tai joissa on saman ikäisiä lapsia!

 

 

2. Miten voin hakea kavereita tietyltä paikkakunnalta?

1 Avaa oma profiilisivusi (oikea alakulma)

2 Valitse asetukset

3 Valitse kaverihaku

4 Paina kohdasta "päällä" ja valitse paikkakunta, josta haluat etsiä kaveriperheitä

 

3. Jos kaverihaku ei toimi?

Jos sovellus jää pyörimään eikä yhtään kaveria löydy, yleisin syy on, että Ellalla ei ole lupaa käyttää sijaintitietojasi. Ella-sovellus tarvitsee sijaintitietosi toimiakseen, koska muutoin se ei voi ehdottaa kaveriperheitä läheltä puhelintasi. Seuraavin ohjein voit tarkistaa, onko Ellalla lupa käyttää sijaintiasi:

Apple: Puhelimen omat asetukset --> Tietosuoja --> Sijaintipalvelut --> Ella

Android: Puhelimen omat asetukset --> lisäasetukset --> sijaintitiedot --> Ella

Tarkistathan samalla, että paikannus on päällä!

Jos Ellalla on lupa käyttää sijaintitietojasi, eikä kaverihaku siitä huolimatta toimi, voit kokeilla poistaa sovelluksen ja ladata uudestaan. 

Lisäksi voit testata toimiiko puhelimesi paikannin. Avaa puhelimesi karttapalvelu ja katso, näyttääkö karttapalvelu oman sijaintisi? Jos vilkkuvaa sijaintimerkkiä ei näy, vika on puhelimesi paikannuksessa.

Suositeltavaa on myös kokeilla päivittää puhelimen oma ohjelmisto uusimpaan versioon (ks. puhelimen asetukset / yleiset/ ohjelmistopäivitys).

Voit myös asettaa mobiilidatan päälle ja testata, toimiiko kaverihaku silloin.

Jos kaverihaku ei  toimi, voit kirjoittaa meille Ellan viestitoiminnon välityksellä. Valitse silloin viestit ja listasta ”Ella” niin voit kirjoittaa ongelmastasi. Kerrothan viestissäsi, mikä puhelin sinulla on käytössäsi.

 

 

4. Jos haluat poistaa profiilin?

Profiilin voi poistaa avaamalla oman profiilisivun oikeasta alakulmasta, valitsemalla asetukset ja selaamalla asetusvalikon alareunaan. Sieltä löydät kohdan ”poista tili”. Jos kyseistä valintamahdollisuutta ei ole, se tarkoittaa, että sinulla on vanhentunut versio Ellasta. Silloin voit joko päivittää uuden version tai poistaa kokonaan vanhan version ja ladata Ellan uudestaan. 

Profiilikuvaasi ei tällähetkellä voi Ellaan laittaa uuden FB päivityksen takia. (toukokuu 2018) toivomme, että oman kuvan lataaminen olisi tulevaisuudessa mahdollista.

 

 

5. Miksi puhelimeni näyttöön ei ilmesty ilmoitusta, että olen saanut viestin kaveriperheeltä?

Jotta push-viestit näkyvät, sinun täytyy olla kirjautuneena Ellaan, mutta ohjelma ei saa olla päällä "taustalla". Applen laitteissa saat Ellan pois taustalta siten, että painat kaksi kertaa peräkkäin koti-näppäintä ja vedät sormella ylöspäin niin, että kuvakaappaus Ellasta häviää listalta. Android-puhelimissa on vasemmassa alakulmassa välilehden kuvake, jota painamalla pääsee pyyhkimään Ella-välilehden pois näkymästä.

Tarkista myös Ellan asetuksista, että ilmoitukset ovat päällä:

1 Avaa oma profiilisi Ellasta (oikea alakulma)

2 Valitse asetukset

3 Valitse ilmoitukset 

 

 

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?