Ellan ensiesittely Skanssissa 17.4.2016

Uusi mobiilisovellus, Ella, sai ensiesittelynsä Skanssissa 17.4.


Saavuimme Pian kanssa kumpikin omalta taholtamme hyvissä ajoin Skanssiin, ja ostoskeskuksen ovet olivat vielä kiinni. Pia oli pakannut pieneen tila-autoonsa pyöreän pöydän, jakkaroita, tarjoilukärryn, somisteita; kaikki päivän tapahtumaan tarvittavat välineet, sekä valtavan määrän innostusta.

Hetken kuluttua paikalle tuli yhtä tohkeissaan teknisen puolen nuorimies, Timo. Timolla oli mukanaan kaksimetrinen Ella-banderoli millä saimme lisänäkyvyyttä esittelypisteellemme. 

Ohjelmassa oli uuden mobiilisovelluksen esittelyn lisäksi piirustuskilpailu, sekä letitystä lapsille. Ohi kulkevat lapset valloitivatkin nopeasti matalan piirustuspöydän, ja ensimmäiset letitettävät pääsivät Pian taitavaan käsittelyyn. 

"Mikä Ella on?" 
"Kuuluuko tämä jotenkin Elisa-puhelinyhtiöön?"
"Mistä Ella sai alkunsa?"
"Mistä Ellan nimi tulee?"

Nämä olivat yleisimmät aikuisten esittämät kysymykset. Lapset nauttivat hetkessä olemista ja loivat taideteoksiaan useimmiten hiljaisina. 

Ella on tämä mobiilisovellus, appi, jonka avulla voit löytää lapsellesi kaverin. Lapsen vanhempana voit löytää myös itsellesi juttukaverin, kävelyseuraa, vertaistukea hiekkalaatikolle, tai vaikkapa perheen, jonka kanssa viettää yhteinen lomapäivä Muumimaassa.

Ei...Ella ei ole mitenkään kytköksissä Elisaan. 

Ellan syntytarinan voi lukea Kodin Kuvalehden artikkelista ella.fi -sivulta. Lyhyesti kerrottuna se sai alkunsa Pian ja hänen miehensä, Timon, kekseliäisyydestä, kun he joutuivat kohtaamaan alle kouluikäisen poikansa yksinäisyyden aiheuttamat haasteet. Monen kuukauden ideoinnin, valmistelujen ja lupahakemusten jälkeen Ella on nyt meidän kaikkien käytettävissä, mahdollistaen lapsillemme rikkaamman sosiaalisen elämän.

Ellan ideoijat miettivät, mikä olisi helppokäyttöinen, mieleenpainuva nimi sovellukselle. Nimen käyttöön oli myös saatava lupa mobiilimaailmassa, jossa moni nimike oli jo "varattu". Nimellä ei siis ole henkilökohtaista merkitystä.

Ella herätti Skanssissa paljon kiinnostusta ja suhtautuminen oli positiivista. Tapasimme mm.sosiaalityöntekijän, joka kertoi työssään kohtaavansa jatkuvasti yksinäisiä lapsia. Lapsena yksinäisyyttä kokevista puolet jäi yksinäisiksi myös aikuisina. Sen takia yksinäisyyden kierre olisi korjattava mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tämä sosiaalityöntekijä otti mukaansa pinkan Ellan esitteitä esitelläkseen sovelluksen mahdollisuudet myös työkavereilleen.

Eräs lastentarhatyöntekijä pysähtyi myös kertomaan, miten hän päivittäin kohtaa lasten yksinäisyysongelmia tarhassa. Yksinäisyys on ollut paljon esillä mediassa, mutta minkälaiset menetelmät lastentarhan henkilökunnalla on auttaa yksinäistä lasta? Pystyvätkö he muun toiminnan ja muiden lasten huomioimisen ohessa auttamaan yksinäistä?

Iloksemme Ellasta kävi kyselemässä myös moni ulkomaalainen/maahanmuuttaja. Elämme yhä enemmän kansainvälistyvässä yhteiskunnassa, jossa ihanteellista olisi nähdä eri kulttuureista tulleiden lasten ja aikuisten sulautuvan luontaisesti toistensa seuraan. Ihminen tarvitsee ihmistä, oli elämäntilanne ja lähtökohta mikä tahansa. Sosiaaliset taidot kehittyvät jo lapsena, tai jäävät kehittymättä. Jokainen lapsi on ansainnut kaverin!

Kuvagalleria

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?