Ella -sovellus syntyi omista kokemuksista vanhemmuudessa

Kaverin puute sai vanhemmat miettimään erilaisia keinoja. Ella-kaverisovelluksesta voi löytää uusia kavereita lapselle.

Kaveri on lapselle tärkeämpi kuin harrastus


Oli vuosi 2011 ja Heikkilän perhe asui Turun keskustassa idyllisessä kertostalossa. Heillä oli 5-vuotias poika, joka oli todella vilkas ja jatkuvasti vahdittava. Pojalle etsittiin kaveria välillä Mikaelinpuistosta ja välillä Förin vieressä olevasta puistosta. Joskus sattui joku lapsi paikalle, mutta leikkiminen ei oikein ottanut sujuakseen ohjailuista huolimatta.

Autio kerrostalopiha

Kerrostalon pihalla ei ollut koskaan muita lapsia ja kaveriksi olisi helposti kelvannut aikuinenkin. Poika pyysi naapurin iäkästä rouvaa apuun lumilinnan rakentamiseen ja postinkantajaa hiekkalaatikko-kaveriksi. Kotona seurana oli usein televisio tai tietokone. Kaverin puute sai vanhemmat miettimään erilaisia keinoja mm. kaveri-ilmoitusten kiinnittämistä lähitalojen oviin. 

Haasteita päiväkodissa

Poika kävi päiväkodissa, jonka ryhmässä oli 2 muuta poikaa. Joskus leikki sujui poikien kanssa, mm.legoilla rakentaen. Mutta yhdessä leikkimisessä oli vaikeuksia. Välillä Piaa hävetti hakea poikaansa sieltä kotiin, miettien mitä sinä päivänä oli mahtanut tapahtua. Hän tunsi, ettei osannut kasvattaa lastansa oikein. Poika ei myöskään osannut vastata mitään, kun häneltä kysyttiin päiväkodin tapahtumista.

Ihmeelliset Vuodet -kurssi

Perheeseen syntyi toinen lapsi, ja vaikka sisko oli toivottu, tilanne pahentui pojan mustasukkaisuuden myötä. Tilanteeseen oli haettava apua. Perheneuvola järjesti Ihmeelliset Vuodet -kurssin lasten vanhemmille, mihin Pia ja Timo pääsivät varapaikalta mukaan. Kurssi muuttikin koko perheen elämän. Vanhemmat oppivat suhtautumaan eri tavalla poikaansa ja muuttamaan omaa käytöstään hänen suhteensa. Jokapäiväisiin harjoituksiin kuului leikkimistä lapsen kanssa ja hänen kannustamistaan ja kehumistaan. Jo kuukauden kuluttua pojan käytöksessä näkyi selviä myönteisiä muutoksia. Pia toteaakin, että kaikkien vanhempien olisi hyvä käydä Ihmeelliset Vuodet -kurssi. Siellä oppii myös paljon itsestään, mm. tunteidensa tulkintaa ja niiden säätelyä.

Uusi koti, uudet kaverit

Pia ja Timo muuttivat lapsineen toiselle paikkakunnalle, jonka he valitsivat mm. lapsiystävällisyyden perusteella. Heillä on nyt omakotitalo alueella, jossa asuu paljon  muita lapsiperheitä. On piha, missä leikkiä, ja päiväkoti sekä koulu ovat ihan lähellä. Läheltä löytyivät myös lasten kaverit. Pia sanoo nauttivansa helppoudesta, kun voi vain ihailla lasten leikkimisestä keskenään, ilman suuria välikohtauksia.

- Kaveri on tärkeämpi kuin harrastukset. Nykyään suorittaminen ja harrastukset vievät ajan lasten luonnolliselta leikkimiseltä. Ja tietokonekin ohittaa usein lapsen sosiaalisen elämän. Lapsi saa onnistumisen kokemuksia kaverisuhteiden kautta, ja ryhmässä toimimisen taidot kehittyvät. Ne ovatkin tärkeitä, jotta pärjää myöhemmin aikuisena.

Ella mobiilisovelluksen synty

Kaiken kokemansa jälkeen Pia ja Timo alkoivat miettiä keinoja, joilla auttaa lapsiperheitä. Lapsen yksinäisyys oli yksi pohdittava osa-alue, ja siitä syntyikin neljän hengen ryhmässä idea mobiilisovelluksesta, jonka avulla kaveri löytyisi helposti lähialueelta. Tuttu äiti oli kertonut, miten hän käveli päivä toisensa jälkeen yksin lastenrattailla rivitaloalueella, kunnes eräänä päivänä tapasi toisen äidin. He huomasivat asuneensa jo puoli vuotta naapureina, mutta ulkoilivat aina eri aikoina. Mobiilisovelluksen avulla he olisivat voineet tutustua aikaisemmin ja saada toisistaan kauan kaipaamaansa vertaistukea.

Mobiilisovellusta suunniteltaessa tärkeäksi ajatukseksi tuli myös vanhempien yksinäisyys. Kaikki kotona olevat vanhemmat kaipaavat toista aikuista, jonka kanssa jutella lasten haasteista ja myös omista henkilökohtaisista asioistaan. Ella mobiilisovellus valmistui kaikkien käyttöön loppukeväällä 2016 ja se on ilmainen käyttää. Sovelluksen voi ladata puhelimeen Android- tai iOS -versioina.

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?