Ella saapui Lietoon ja Uuteenkaupunkiin!

Suuret kiitokset Liedolle ja Uudellekaupungille rohkeudestanne toimia edelläkulkijoina uudenlaisen yhteisöllisyyden käynnistämisessä! Ella-sovelluksen avulla voidaan luoda alueellista lapsiperheverkostoa ja auttaa vanhempia löytämään sopivan ikäistä kaveriseuraa lapsilleen! 


Jalkauttaminen alkaa

Viikolta viisi lähtien, tietoa Ella-sovelluksesta aletaan jalkauttamaan sekä Liedossa että Uudessakaupungissa asuvien lasten vanhemmille. Vanhemmat saavat mm. neuvoloiden, päiväkotien ja koulujen välityksellä lyhyen PDF-esitteen, joka sisältää tietoa sovelluksesta, kyselylinkin tutkimukseen ja varhaiskasvattajien näkemyksistä kootun kaveritaitolistan. Kyselylinkki liittyy vaikuttavuustutkimukseen, jota suoritamme yhteistyössä Turun yliopiston apulaisprofessori Niina Junttilan kanssa. Aikaisemmin olemme myös yhteistyössä Junttilan kanssa suorittaneet varhaiskasvattajille kaveritaito-tutkimuksen, jossa selvitimme heidän näkökulmia kaveritaitojen opettamiseen.

Kuva 1. Pikaopas sisältyy vanhempien sähköiseen materiaaliin.

Uudenlainen kaverimaailma

Ellan pilotointi etenee vauhdikkaasti. Starttaukset tehtiin rehtorikokouksissa, joissa esiteltiin pilotoinnin vaiheet. Tämän jälkeen Ella-ohjeistus on jaettu perheiden parissa työskenteleville ja seuraavaksi vuorossa ovat vanhemmat! Kun tieto sovelluksesta on saatettu perheisiin, toivomme uudismielisyyttä ja rohkeutta tulla mukaan osaksi uudenlaista kaverikulttuuria! Ellan tavoitteena on luoda yhteisöllisyyttä ja lapsiperheverkostoa. Vanhemmat voivat kätevästi löytää sopivan ikäistä seuraa lapsilleen läheltä puhelintaan, sopia keskenään lastenhoitovuorottelusta ja myöhemmin myös tavaroiden poisantamisista ja vastaanottamisista. 

Kuva 2. Uusikaupunki täyttää tänä vuonna 400-vuotta.

Kaveritaitomateriaalia varhaiskasvattajille

Keväämmällä pilotointi etenee siten, että tuotamme varhaiskasvattajille kaveritaitomateriaalia. He saavat tutkimustietoa kaveritaitokyselystä ja sen lisäksi myös leikkituokiomateriaalin. Tuokioihin sisältyy leikkejä, pelejä, tarinoita ja lisäksi sävellämme ja sanoitamme teeman mukaiset leikkilaulut. Helmikuun materiaalipaketti, joka lähetetään Liedon ja Uudenkaupungin varhaiskasvattajille, liittyy kaverin löytämiseen ja maaliskuun paketti yksinäisyyteen. Niiden lisäksi julkaisemme myös huhti- ja lokakuun kaverimateriaalipaketit. Myöhemmin keväällä vanhemmat saavat seurantatutkimuskyselyn ja myös infoa tutkimustuloksista!

 

Kuva 3. Liedossa sijaitsee Verkatehdas, jossa nykyisin n. 150 asuntoa. Kuva: Jutta Karihtala

"Kavereita nolla"

Turun yliopiston apulaisprofessori Niina Junttilan tutkimustuloksista lasten yksinäisyyteen liittyen voi lukea vuonna 2015 ilmestyneestä ”Kavereita nolla” kirjasta. Tuloksista käy ilmi, että joka viides lapsi kokee joskus yksinäisyyttä ja puolet heistä myös jää yksinäisiksi. Yksinäisyyden tunne lapsilla on siis hyvin yleinen ja Ella tarjoaa tilanteeseen ratkaisumahdollisuuksia, koska sen avulla voi kätevästi löytää kavereita! Ella on tarkoitettu kaikille lapsiperheille, myös niille, joilla jo on kavereita.  Liedon sivistyspalveluiden toimialajohtaja Laila Mäkelä hyvin kommentoi Turun Sanomissa, että Ellaan kannattaa kirjautua myös niiden perheiden, joissa yksinäisyyttä ei koeta " koska silloin joku yksinäinen lapsi voi saada kaverin" (Linkki lähteeseen)

 

Kuva 4. Kavereita nolla - kirja kertoo lasten ja nuorten yksinäisyydestä.

Helppokäyttöinen sovellus

Sovellus on hyvin helppokäyttöinen ja vanhemmat voivat ladata sen ilmaiseksi! Tarkoitus on, että sovelluksen välityksellä voi tutustua aivan uusiin tuttavuuksiin! Oman kotisi lähellä, esimerkiksi kuntarajan toisella puolella, voi asua aivan saman ikäisiä lapsia, jotka pitävät samoista asioista kuin omat lapsesi. Eikö olisi mukava tutustua myös heihin ja ehkä järjestää teatteri- tai ulkotreffit heidän kanssaan? Moni lapsi kokee riemua tutustuessaan uusiin ihmisiin!

Voitte ottaa Ellan käyttöön seuraavin vaihein:

1 Lataus (latauslinkit blogin alaosassa)
2 Kirjautuminen
3 Profiilin luominen
4 Kaveriehdokaslistan selaaminen
5 Kaveripyynnön lähettäminen
6 Viestittely ja tutustuminen

Opit käyttämään Ellaa noin seitsemässä minuutissa, löydät opasvideot tästä linkistä!

 

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?