Eläinystävä on lapsen sydänystävä

Lemmikki opettaa sosiaalisia taitoja.

Monelle lapselle lemmikki on luotettavin kaveri, jolle uskaltaa kertoa suurimmatkin salaisuudet.

 

 


Lemmikki opettaa sosiaalisia taitoja

Puhumalla eläimelle lapsi kehittää kommunikaatiotaitojaan, ja silittämällä ja hoitamalla hän oppii vastuullisuutta toisesta elävästä olennosta. Vanhemmat voivatkin antaa lapselle iästä riippuen oman tehtävän lemmikin hoidossa, vaikka vesiastian täytön tai eläimen harjaamisen. Pojat harvemmin harjoittelevat hoivaamista nukke- ja kotileikkien kautta, ja heille kotieläin onkin erityisen tärkeä vastuun opettelemisen kannalta. Tutkimusten mukaan autistiset lapset ovat pystyneet kehittämään vuorovaikutuskykyään viettäessään aikaa eläimen kanssa.

Lemmikki kannustaa liikkumaan

Televisio ja tietokone jäävät vähemmälle huomiolle, kun perheessä tepastelee nelitassuinen jäsen. Lapset touhuavat mielellään pikkueläinten kanssa, ja koirat ja kissat otetaan mukaan erilaisiin leikkeihin. Oli se sitten koiran taluttamista, marsun työntelyä nuken rattaissa tai karkaavien gerbiilien kiinniottamista, vaihteleva liikunta kehittää myös lapsen koordinaatiotaitoja.

Lemmikit auttavat oppimisessa

Tutkimuksissa on todettu eläimen läsnäolon parantavan lapsen suoriutumiskykyä oppimistilanteissa. Kouluissa on käytetty terapiakoiria, jotka mm. istuvat kuuntelijoina lasten harjoitellessa lukemista ääneen. Karvaturri ei tuomitse, eikä korjaa, vaan antaa lapselle tilaa kehittää lukutaitoaan omassa tahdissaan. Kotona olevat kissat, kalat, gerbiilit ja muut lemmikit voivat yhtä hyvin toimia ihmislapsen hiljaisina auskultoijina.

Lemmikit terapeutteina

Eläimet tuovat lohtua ja turvallisuutta lapsille, jotka ovat läpikäyneet traumaattisen kokemuksen tai kärsivät masennuksesta tai sairaudesta. Lapsen on helpompi puhua tuntemuksistaan ja ajatuksistaan lemmikilleen kuin ihmisille. Lemmikki kuuntelee kritisoimatta ja pitää salaisuudet itsellään. Se voi auttaa lasta toipumisen tiellä ja kulkea tämän rinnalla senkin jälkeen luotettavana sydänystävänä. 

Lemmikki yhdistää perheenjäseniä

Kaikki perheenjäsenet osallistuvat jotenkin eläimen hoitoon. Se voi olla ulkoilutusta, ruokkimista, silittämistä tai jätteiden ulos vientiä. Kissan hyppelyn seuraaminen tai kalojen tuijottaminen akvaariossa voi olla hyödyllistä ja perhettä yhdistävää olemista hektisen työ- ja koulupäivän jälkeen.

Ehkä löydät Ellan kautta lapselle kavereita, joiden kanssa hän voi jakaa kiinnostuksensa eläimiin. Voit kertoa Ella-sovelluksen profiilissasi mistä eläimistä lapsesi tykkäävät ja etsiä vaikka lapsellesi lemmikin ulkoilutus seuraa. Näin lemmikitkin voivat löytää uusia kavereita. Lataa Ella-mobiilisovellus iOS:lle tai Androidille ja katso olisiko lähellänne samanhenkisiä Ellaan kirjautuneita perheitä.

Lataa Ella-sovellus

Lataa Ella-sovellus ilmaiseksi puhelimeesi ja löydä uusia kavereita!

Kerro artikkelista ystävillesi!

Uusimmat

Ella

  • Ella on täysin uusi, kotimainen mobiilisovellus lasten vanhemmille
  • Tutustu muihin perheisiin ja etsi lapsellesi hänen ikäisiä kavereita läheltäsi!
  • Kehitämme Ellaan myös muita lapsiperheen arkea helpottavia palveluja — liity nyt mukaan ja auta meitä kehittämään palvelua!

Kopioi linkki ja jaa se ystävillesi!


×
Tykkäsitkö tästä?